Откриват изложба „60 години старозагорско куклено изкуство”

Изложбата "60 години старозагорско куклено изкуство", която се открива на 5 септември от 18:00 часа в Художествената галерия в Стара Загора, е първата проява, включени в програмата на 10-ото юбилейно издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро”.

piero Той ще се състои от 24 до 29 септември в Стара Загора.

Изложбата представя кукли, скици, сценографски проекти, фотографии, плакати, видео презентации на емблематични спектакли от създаването на театъра през 1957 г. до днес. Експозицията може да бъде посетена до 30 септември.

Тази година Държавен куклен театър Стара Загора празнува своята 60-а годишнина от създаването си. Утвърден е като водещ културен институт в страната, носител на най-високи национални и европейски отличия и награди за куклено-театрално майсторство. Тази година за втори пореден път Международният куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро" беше избран да получи знака за качество EFFE Label 2017 - 2018.

Официалното откриване на юбилейния "Пиеро" 2017 е на 24 септември от 16:00 часа. Билети - на касата на ДКТ - Стара Загора и онлайн.

Pierrot programa 2017

www.infoz.bg

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема