Легендите на Барса ще бъдат посрещнати от Живко Тодоров в Регионалния исторически музей

Легендите на Барса ще бъдат посрещнати от Живко Тодоров в Регионалния исторически музей

Легендите от испанския гранд "Барселона", които ще се изправят срещу отбора на Христо Стоичков на 20 септември на стадион „Берое“, ще бъдат специални гости на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Регионалният исторически музей ще посрещне именитите футболисти с многобройни артефакти от богатото историческо минало на града.

В деня на грандиозното футболно шоу Дрийм тиймът на каталунците ще има възможността да разгледа над 130 000 движими културни ценности, датирани в периода от зората на човешката цивилизация до наши дни, които се съхраняват във фондовете на музея. Сред уникалните експонати е поместен и оригинален препис на Паисиевата „История Славянобългарская“ от 1837 г. Футболните величия, придружени лично от кмета Тодоров, ще се запознаят с богатата 110-годишна история на Старозагорския музей, който е сред най-старите в Европа.

Само броени часове след специалната визита в музея, футболистите на Барселона ще излязат на зеления терен на градския стадион "Берое" в Стара Загора. В уникален футболен спектакъл те ще се изправят срещу звездите от отбора на Камата. Предстоящият титаничен сблъсък обещава да се превърне в истински спортен празник за многобройните присъстващи на събитието.

Събитието „Дрийм тиймът на "Барселона" срещу отбора на Стоичков“, част от „Стара Загора – Европейски град на спорта“, е на 20 септември 2017 г. на стадион „Берое“ в Стара Загора. Началото е от 20:00 часа.

Футболната среща ще бъде излъчена пряко по bTV Action и онлайн на btvnovinite.bg.

www.infoz.bg