33-годишна жена е обвинена за измами в особено големи размери

33-годишна жена е обвинена за измами в особено големи размери

Окръжна прокуратура - Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Петя Л., на 33 г. Чрез измама е получила парични средства в особено големи размери, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

От 5 август 2015 г. до 16 март 2016 г. в Стара Загора и Варна, чрез използване на неистински документи – 55 броя договори за потребителски кредити, сключени между финансово дружество със седалище във Варна и 55 кредитополучатели, е получила без правно основание общо 118 700 лева.

Сумите са отпуснати по потребителски кредитите, сключени без знанието на лицата, чиито данни са използвани. Парите били преведени по 13 банкови сметки на Петя Л. и на управлявани от нея дружества. По делото е установено, че парите, предоставяни по различните кредити, били в размер от 1 000 лева до 3 000 лева. Тя се е сдобивала с данните на пострадалите чрез обяви за работа в нейната фирма, брошури, лични контакти или чрез свои познати, като е плащала комисионни и тези лица са ѝ предоставяли ксерокопия на лични карти и документи за доходи. Петя Л. е работила във финансов център от две години и също е имала достъп до лични данни. Сигналът в полицията е бил подаден, след като пострадалите започнали да получават съобщения, че не обслужват заемите си.

По делото са разпитани 63 свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др. Предстои Окръжен съд - Стара Загора да насрочи заседание по делото.

www.infoz.bg