Стадион "Берое" посреща световни футболни легенди на 20 септември

Легенди от Дрийм тийма на "Барселона" ще се изправят във впечатляващ футболен спектакъл срещу отбора на Христо Стоичков и приятели на 20 септември от 20 часа на стадион "Берое". Не случайно Камата е избрал за този истински спортен празник Стара Загора.

От този град тръгва пътят му към световния футбол, намира и много приятели, които в сряда ще излязат с него на терена. На пресконференция, посветена на събитието, носителят на "Златната топка" разкри някои подробности за приятелската среща.

"Ще играя и за двата отбора. Първо ще започна с нашия отбор. Екипът ни е в зелено и бяло, защото това са цветовете на Стара Загора. Ще играя и в тима на "Барселона", защото това са два отбора на приятелите и не мога да ги деля. Половин полувреме ще бъда при едните, половин полувреме - при другите. Да се уморят първо, после аз да ги довърша" - шеговито сподели Христо Стоичков.

Треньор на легендите на Барса ще бъде Алберт Ферер - съотборник и приятел на Стоичков, който сподели, че за него е голяма радост и чест отново да бъде с толкова големи имена в световния футбол. "Христо е наш голям приятел, голяма личност, прекрасен, забавен и много хубав човек. По време на мачовете много се ядосваше и затова много го обичаме. Той е голям играч и човек" - каза Алберт Ферер.

С капитанската лента ще излезе Сержи Бархуан, който благодари на Стоичков за възможността да бъдат отново заедно на терена и макар този път изправени един срещу друг, да бъдат приятели.

"Ще се постараем всички заедно да направим един красив, приятелски мач, за да зарадваме почитателите на футбола в Стара Загора" - добави Красимир Балъков.

"Благодаря на всички, които ще участват в този футболен спектакъл. Благодаря на Христо Стоичков и Краси Балъков - моторите на българския национален отбор, който донесе големите успехи през 1994 г., с които продължаваме да живеем. Доказаха не само като футболисти какво могат, но и като хора, които продължават да правят добри неща за България" - каза кметът на Стара Загора.

Футболният спектакъл на стадион "Берое" ще бъде съпроводен от много забавления и изненади за многохилядната публика.

hristo stoichkov barca stara zagora

Репортаж от пресконференцията преди мача на Дрийм тийма на "Барселона" срещу отбора на Стоичков и приятели на стадион "Берое" - Стара Загора

stoichkov barsa

Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема