Патрисия Желева е новият Млад кмет на Стара Загора

Патрисия Желева е новият Млад кмет на Стара Загора

Единайсетокласничката Патрисия Желева от СУ „Васил Левски" е 21-ят Млад кмет на Стара Загора, избрана на 3 октомври в Младежкия дом. Тя защити темата „Вашите младежки инициативи за най-добрия град за живеене Стара Загора”, която жребият ѝ отреди.

Кандидатката предложи да има повече училищен обмен между старозагорски ученици и деца от други страни, като по този начин младите ще могат да разменят и обменят не само знания, но и културни традиции; за спорта в училищата - създаване на безопасни игрища с каучукова настилка. Патрисия завърши предизборната си реч с думите „ Да бъдем промяната, която искаме да бъдем”, с която вероятно спечели журито и публиката.

В състезанието за престижния и желан от младите хора „пост“ се впуснаха още 5 умни и компетентни млади хора: Емануил Тенев от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, Венцислав Стойчев от Търговската гимназия „ Княз Симеон Търновски”, Динко Колев Природоматематическата гимназия „Гео Милев”, Свилен Стоянов от Езиковата гимназия „Ромен Ролан” и Явор от Професионалната гимназия по електротехника „ Г. Раковски”.

Тази година те се състезаваха за кметския стол по 7 теми, като жребий определи коя от тях ще защитава всеки участник едва минути преди дебата. В първия кръг всеки участник разви темата заедно с поддържащия си екип и публично разясни какво би правил ако бъде избран, отговори и на въпроси от журито и публиката.

Училищните делегати пуснаха своя вот в тъмната стаичка. Общо 21 делегати подадоха 21 действителни бюлетини. Журито също даде своята оценка според оригиналността, аргументираността, креативността, реакциите на нестандартна ситуация, чувството за хумор. Решенията на журито и делегираните представители съвпаднаха в избора си.

„Да е честит мандатът на новоизбрания кмет и заместникът ѝ Свилен Стоянов от Езиковата гимназия „Ромен Ролан" и да работят честно и всеотдайно за Млада Загора, с един сплотен екип, в новия мандат 2017/2018 година!" - пожела директорът на Центъра за подкрепа за личностно развитие Искра Иванова.

www.infoz.bg

Теми: