Над 30 изложители ще участват във Фестивала на виното и културното наследство Августиада

Короната на Царица на Августиада 2017 очаква победителката от конкурса, която ще бъде избрана на стилен спектакъл в Държавна опера - Стара Загора на 13 октомври от 19 часа. Входът е свободен. С кандидатките можете да се запознаете във Фейсбук.

Можете да подкрепите Вашата фаворитка и тя да стане Царица на Августиада на публиката. Трима от гласувалите във Фейсбук ще получат специални награди.

На 13 октомври от 9 часа в зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе семинар (жива лаборатория) и откриване на щанд за биоикономика по проект BioSTEP. Щандът ще бъде отворен през двата дни на фестивала на IV експозиционно ниво на музея.

Конференция Августиада 2017 ще започне на 13 октомври от 14 часа в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е свободен.

avgustiadaИзложението на вино и кулинарни продукти ще бъде открито на 14 октомври от 11:30 часа пред Регионален исторически музей. От страната партньор Гърция на откриването ще присъстват посланикът на Република Гърция, ръководителят на икономическата служба и консулът. На партньорите е посветен и майсторски клас Непознатите винени съкровища на Гърция, който ще се проведе на 14 октомври от 15:30 часа, в зала 33 на Регионален исторически музей. Ще има и гръцка културна програма.

В изложението ще участват над 30 български и задгранични винарни. За пръв път ще има бирен щанд, а кулинарният сектор ще бъде сериозно представен от традиционния партньор Метро Академия с шеф Юри Велев и старозагорската фирма Аякс.

Гала вечерта в Държавна опера - Стара Загора ще започне на 14 октомври от 19 часа с концерт-спектакъл и ще продължи със стилна вечеря във фоайето на Операта.

Августиада 2017 ще завърши на 15 октомври в 16 часа с церемония по награждаване на вината, спечелили най-много гласове от посетителите на изложението. Трима от гласувалите ще получат специални награди. В церемонията ще участва и Царицата на Августиада 2017.

www.infoz.bg

На подобна тема