Министърът на образованието ще се срещне с работодатели в Стара Загора

Министърът на образованието ще се срещне с работодатели в Стара Загора

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще проведе среща с представители на бизнеса и на работодателски организации в Стара Загора на 23 октомври от 10:00 часа. Тя се организира със съдействието на областния управител Гергана Микова.

Целта е бизнесът да представи конкретните си виждания за постигане на основната цел – осигуряване на професионално подготвени млади кадри за предприятията от производствения сектор в региона.

През август 2017 г. Гергана Микова участва в работно заседание на Клуба на работодателя в Стара Загора, ръководено от неговия председател Димитър Гайдаров. Една от основните теми беше дългосрочното осигуряване на квалифицирана работна ръка за бизнеса в региона.

Собствениците на фирми представиха пред областния управител проблемите си, свързани с недостига на кадри във всички сфери на икономиката. Те я запознаха с идеята за обособяване на център по медиация, който да осигурява пряка връзка между бизнеса и средните професионални гимназии в областта.

Работодателите споделиха и виждането си, че в Стара Загора трябва да бъде създадена политехническа гимназия, която да обедини по-голямата част от професионалните средни училища в града и да подготвя млади хора по специалности, необходими точно за нуждите на местния бизнес.

www.infoz.bg