Стара Загора ще има модерна индустриална зона с площ от 100 декара

С "Индъстри Уоч" и Министерството на икономиката разработване проекта за новата индустриална зона в Стара Загора, която ще бъде на територията на бившето Опитно поле. Това съобщи кметът Живко Тодоров. На заседание на Общинския съвет ще предложим създаване на общинско дружество, в което ще апортираме земята.

Държавата ще се включи с парична вноска за изграждане на инфраструктурата. Държавата и Община Стара Загора ще станат съсобственици на индустриалната зона, която след изграждането ще започне да привлича инвеститори, каза още кметът Живко Тодоров.

Площта, на която ще бъде изградена индустриалната зона, е 100 декара (100 хиляди квадратни метра), но има възможност да бъде разширена. Предвидено е проектът да бъде реализиран до два месеца.

Гледайте цялото интервю с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, в което говори и за парк Бедечка, финансовото състояние на Общината и изпълнението на проектите с европейско финансиране

Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24