Световен бронзов медалист ще участва в състезание в Стара Загора

Бронзовият медалист от световното младежко първенство Индианаполис 2017 Антъни Иванов и генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова ще се срещнат с кмета на Стара Загора Живко Тодоров на 27 октомври в 15:00 часа.

antuni ivanov Един от най-успешните български плувци идва в Стара Загора за участие в шестото издание на Международния турнир по плуване „Руси Русев“, което ще се проведе на 28 и 29 октомври в Стара Загора. Официалното откриване е от 16:30 часа на 28 октомври на обновения общински плувен басейн, където ще се съберат асове в плувния спорт. Те ще покриват нормативи за Европейското първенство на малък басейн, което ще се състои в Дания през декември.

Организатор на турнира е Плувен клуб „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора.

„Амбицията ни е този турнир да представи Стара Загора като модерен център на плуването с обновена база. За първи път ще работи и електронна измервателна уредба“ - обясни Стефан Вачев, президент и треньор на клуб „Траяна“. По думите му, Антъни Иванов ще бъде лице на турнира, който се превръща в място, където плувците гонят рекорди и показват красотата на плуването, приобщавайки и останалите към спорта ни – не само в Стара Загора, а и в цялата страна“ - допълни Стефан Вачев.

В четвъртък от 13:30 часа ще се проведе среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване с ученици от Спортно училище „Тодор Каблешков“ Стара Загора. От 16:00 часа на плувния басейн започва Открит урок на състезатели и треньори от националния отбор по плуване пред деца от спортните клубове.

В петък в 9:30 часа състезатели и треньори ще посетят Детска градина 10 „Светлина“ и ще се срещнат с деца, трениращи в плувния басейн на детското заведение.

Началото на първия състезателен полуден е в събота от 9:30 часа, а от 17:00 часа започва вторият състезателен полуден. В неделя от 9:30 часа ще се проведат състезанията от третия полуден.

Състезателите с най-добри постижения по точковата таблица на ФИНА ще получат парични премии. Ще бъдат наградени и треньорите на най-добрите състезатели при мъжете и жените.

trayana

www.infoz.bgТеми: