Лиляна Павлова представя в Стара Загора приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

Лиляна Павлова представя в Стара Загора приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) Лиляна Павлова и нейният екип, със съдействието на Община Стара Загора и Европа Директно, организират в Стара Загора среща дискусия.

На нея ще бъдат обсъдени предизвикателствата в приоритетите на българското председателство, особено тези, свързани с младите хора. Форумът ще се проведе на 3 ноември 2017 г. от 15:00 часа в зала „П.Р. Славейков“ в сградата на Община Стара Загора.

Срещата дискусия е на тема: “Младежките предизвикателства в приоритетите на Българското председателство“. Участниците ще обсъждат въпроси, свързани с младежките политики и инициативи на Европейския парламент и Европейската комисия. Ще бъдат представени и инициативите на младите хора в община Стара Загора. Младежката заетост, иновациите и образованието ще са сред основните приоритети на страната ни по време на председателството.

В срещата ще се включи и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която ще представи младежките политики и инициативи на Европейския парламент. По нейна инициатива след дискусията ще бъде открита изложба, посветена на Българското председателство. Старозагорци ще могат да я видят по алеята в парк „Пети октомври“.

От 1 януари догодина България поема Ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, отговорна задача, която изисква информираност и подготовка на цялото ни общество, особено на младите хора, коментират организаторите.

Интервю на Венета Асенова с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова

 

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24