Необходими са 20 000 долара за транспортиране на тялото на 23-годишна старозагорка, загинала в САЩ

20 хиляди долара са необходими на семейството на загиналата 23-годишна старозагорка Джоана Иванова в САЩ, за да бъде транспортирано тялото ѝ в България. Младото момиче загуби живота си при катастрофа, съобщиха от полицията в Кентъки.

joana copyПри тежкия инцидент лек автомобил връхлита и разполовява на две колата, в която е пътувала Джоана, която загива на място.

Джоана Иванова е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан“, а от 2014 г. учи в колежа “Береа” в Кентъки. Учебното заведение е сред най-престижните в САЩ и света, а старозагорката била сред надарените студенти. Младото момиче било сочено от състудентите си като една от надеждите на учебното заведение. Такава си я спомнят и преподавателите ѝ от Стара Загора.

Трудността, пред която се изправят близките ѝ е не само тежката загуба, а и непосилна сума, която трябва да се заплати за транспортирането на тялото ѝ до Стара Загора. Петър Божинов, близък приятел на жертвата, създава страница в портала gofundme.com, в която всеки може да дари средства, с които да облекчи родителите на загиналата. Събрани са над 6000 долара, при посочени 20 хиляди, нужни на близките.

Тук може да определите колко да дарите.

* * *

Часове след публикуването на апела за помощ стана известно, че Berea college поема разноските по транспортирането на тялото на 23-годишната Джоана Иванова

www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни