Благотворителната инициатива „Децата за децата“ събира средства за лечението на 4-годишния Георги Стоилов

От 7 до 9 ноември, от 17:00 часа, в три старозагорски детски градини ще се проведе благотворителната инициатива „Децата за децата“. Детските градина „Светулка“, „Ян Бибиян“ и “Мир“ се включват в инициативата на американската фондация Imagination Fondation.

Георги СтоиловТя е под надслов „Картонено предизвикателство“. Децата ще правят проекти играчки от празни картонени кутии, велпапе, използвани картонени опаковки и други материали за рециклиране, заедно със своите родители, баби, дядовци, братя и сестри. В продължение на три дни във всяка градина тече процесът на креативна игра с конструираните и изработени забавни играчки, замъци, роботи, пиратски кораби и др.

Малките творци не само се събират, за да представят своите изобретения и да се забавляват, а и да се научат да даряват на деца в нужда. За да участват в „Картоненото предизвикателство“ те трябва да пуснат пари в специалните касички, за да помогнат на Гого. Четиригодишният Георги Стоилов от Стара Загора е болен от Детска церебрална парализа и се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция и последваща рехабилитация.

Дарителска сметка
Банка: Райфайзен Банк,
Сметка в лева:BG92RZBB91551007104020
Титуляр: Георги Тянков Стоилов
PayPal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.infoz.bg