Живко Тодоров: Да светнем коледната украса едновременно в Стара Загора

Запалват 12-метровата коледна елха в Стара Загора на 1 декември

Запалването на коледните светлини в Стара Загора да бъде извършено едновременно в целия град на 1 декември в 18:00 часа, призова кметът Живко Тодоров. То ще съвпадне с пищни илюминации и пристигането на Дядо Коледа.

koleda copyТой ще раздаде подаръци на най-малките до шадравана в парк „Пети октомври“. Тържеството ще започне в 17:30 часа с програма за децата, подготвена от актьорите от Държавен куклен театър - Стара Загора.

„Надявам се, че така очакването на празниците ще бъде още по-вълнуващо и красивите мигове ще ни направят още по-сплотени и единни в желанието нашият град да се развива и процъфтява“ - се казва в разпространеното до всички жители на града, бизнеса, културните и образователните институти обръщение.

Отправена е покана всеки според възможностите си, да украси и придаде празничен вид на своето жилище, офиса, алеята, междублоковото пространство, бизнес сградата, училището или детската градина за създаване на една още по-празнична атмосфера, която да направи Стара Загора още по-приветлив и уютен град.

"Вярваме, че ще подкрепите инициативата на Община Стара Загора и ще се присъедините към нашите усилия градът да заблести с атрактивна и стилна Коледна визия. Нека обединим усилията си, за да бъде Стара Загора още по-празнична и доброто настроение да завладее всеки жител и гост на града!“ - се казва още в разпространеното писмо на кмета Живко Тодоров.

www.infoz.bg