Мексиканска оперна звезда дебютира в Стара Загора в Лучия ди Ламермур

Мексиканска оперна прима дебютира в Стара Загора в "Лучия ди Ламермур"

Мексиканското сопрано Неви Мартинес ще излезе за първи път на сцената на Държавна опера - Стара Загора на 18 ноември от 19:00 часа. Тя ще се представи в ролята на Лучия ди Ламермур, в едноимената опера на Гаетано Доницети.

Младата певица ще направи своя дебют в мечтаната роля в партньорството на украинския тенор Назар Тацишин, когото публиката добре познава в ролята на Ернесто от операта „Дон Паскуале“ от Доницети. Талантливият певец гостува със състава на Старозагорската опера в спектакъла на операта „Лучия ди Ламермур“, който бе представен на хълма Царевец във Велико Търново през месец юли тази година, в рамките на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“.

В спектакъла на 18 ноември ще участват още солистите на Държавна опера - Стара Загора: Валери Турманов – в ролята на Енрико Аштън, Пламен Кумпиков – Раймондо, Георги Динев – лорд Артуро, Нели Нечева – Аличе, хор, оркестър, представители на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки. Ще дирижира Томазо Плачиди от Италия.

Постановъчният екип в състав: режисьор Огнян Драганов, диригент Ивайло Кринчев, художник на декора Димо Костадинов, художник на костюмите Салваторе Русо, хормайстор Младен Станев, получи голямата награда „Стара Загора“ през май 2016, а на 1 ноември 2016 - престижната годишна награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Кристална лира“.

www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)

Теми: