В Стара Загора се провежда конкурс за сурвакници

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс за изработване на сурвакница и рисунка. В него могат да участват ученици от 1 до 7 клас, разделени в две групи:от 1-ви до 4-ти и от 5-и до 7-и клас.

survaСурвакниците трябва да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват умения, сръчност и познания за коледните и новогодишни обичаи в България.

Рисунките да бъдат във формат 35/50 см (без паспарту), без ограничение в жанра – живопис и графика. Всеки участник може да представи до две рисунки. Те трябва да бъдат съпроводени с информация за трите имена на ученика, клас, училище, точен адрес и телефон. Творбите ще бъдат оценени от компетентно жури.

Крайният срок за изпращане на творбите е 12 декември 2017 г. в сградата на Център за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71 ет. 3.

Награждаването на отличените творби ще се състои на 19 декември от 14:00 часа в залата на Центъра.

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24