Най-модерният автомобил за ремонт на тролейбусната мрежа е в Стара Загора

Общинската фирма "Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД - Стара Загора получи модерен и маневрен специализиран автомобил за профилактика и ремонт на тролейбусната мрежа. Той е на стойност 485 хил. лева и е доставен по проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт, финансиран от оперативна програма "Регионално развитие".

Специализираната техника беше представена пред журналисти от зам.-кмета на Стара Загора Йордан Николов и управителя на "Тролейбусни и автобусни превози" Димитър Авджиев.

Специализираният автомобил е снабден с изолирана работна платформа с хидравлична система за повдигане и завъртане и механична блокираща система. Двигателят е дизелов, стандарт Евро 6. Автомобилът може да работи при ниски температури до -30°С. Разполага с работен плот, с шкафове за инструменти и резервни части. Автомобилът има възможност за пълен контрол на работната платформа както от самата нея, така и от кабината на шофьора. Платформата е с вдигащ се преграден парапет, с височина 1 метър. Стълбата за достъп до платформата е изолирана.

Крайният срок за изпълнение на проекта за модернизиране на градския транспорт в Стара Загора е удължен до 5 декември 2015 г. Общата стойност е 28 млн. лева. До 14 септември поетапно ще бъдат доставени нови 14 тролейбуса. Заради остатък по оперативна програма "Регионално развитие" Община Стара Загора ще получи и 50 нови автобуса на стойност 30 млн. лева.

автомобил за ремонт на тролейбусна мрежа - Стара Загора

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg