Емил Христов: Ще продължа още по-активно да работя за област Стара Загора

Избирането ми за зам.-председател на 44-ото Народно събрание е признание за Стара Загора и за водените от нас политики, заяви пред журналисти старозагорският народен представител от ГЕРБ Емил Христов.

emil hristov stara zagoraНашата партия винаги ще търси диалог, а не противопоставяне, защото то не е в интерес на никого, каза още той. Емил Христов обяви, че ще продължи да работи за област Стара Загора още по-активно. Той ще посети всички общини от региона и ще се срещне с кметовете и хората, за да се запознае с конкретните проблеми и да се търси тяхното решаване.

"От БСП искат в страната да има хаос и нестабилност и се държат истерично, защото това не се случва и цифрите го доказват: 4% ръст на брутния вътрешен продукт, 100 млрд. лева като абсолютна стойност, рекордно ниска безработица, признание от европейските ни партньори" - заяви областният координатор на ГЕРБ - Стара Загора Пламен Йорданов.

Политиката на непрекъсната конфронтация, която водят социалистите, цели да попречи на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, категоричен е новият зам.-председател на Народното събрание Емил Христов.

"Непрекъснатата конфронтация и напрежението, което създават от БСП, служи за сплотяване на твърдолинейните ѝ членове. Това отвлича вниманието им от вътрешнопартийните проблеми и дава възможност на ръководството да се задържа с тази политика. Проблемът е, че това влияе лошо на страната. Това го каза и премиерът Борисов, че те искат да провалят България. А една провалена България по време на председателството не е в интерес нито на ЕС, нито на нас, нито на съседите ни дори, а на други държави, имащи интерес от дестабилизирането на България" - каза Емил Христов.

Той посочи, че предстои парламентът да приеме най-добрият бюджет за последните 10 години, което не е в интерес на БСП. "Икономиката ни върви добре. За следващата 2018 г. прогнозата е за повече от 106 млрд. лева брутен вътрешен продукт - нещо, което не сме си представяли за последните години. Това ще даде възможност за ново увеличение, за нови пари за хората през 2019 г. Стабилността в страната, ръстът на икономиката, това което прави управлението, води до повишаване на жизнения стандарт на хората. Той започва да расте и ще расте осезаемо. От това БСП губи, те се страхуват точно от това" - коментира зам.-председателят на парламента.

"Това няма как да се хареса на опозицията и я накара да се чувства нервна, защото тя очевидно не е алтернатива" - добави Пламен Йорданов.

Емил Христов очаква сериозна подкрепа от народните представители за промени в Конституцията, позволяващи ревизия на доста съмнителни приватизационни сделки. Тепърва предстоят политически консултации, но най-важното е, че ГЕРБ заявява твърдото си намерение всички истини да бъдат казани пред обществото и да се потърси справедливост.

Венета Асенова | www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема