Откриха Полицейски участък в кв. „Лозенец” в Стара Загора

В ромския квартал „Лозенец” в Стара Загора отвори врати Полицейски участък към Второ районно управление. В него работят 17 служители на МВР, които ще приемат сигнали за нарушения и ще работят по опазването на обществения ред и сигурност.

Участъкът беше официално открит от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директора на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, кметът Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова. На церемонията присъстваха още: зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, директорът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски, окръжният прокурор Дичо Атанасов, председателят на Окръжен съд – Стара Загора Красимир Георгиев и др.

„Благодаря на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, защото без финансовата подкрепа на Общината този участък, в който са осигурени много добри условия за работа, нямаше да съществува” – каза старши комисар Георги Хаджиев.

„Благодаря на колегите, които работят в Полицейския участък „Лозенец”, защото те са звеното, способно да се справи с предизвикателствата” – каза главен комисар Младен Маринов.
„Обстановката в кв. „Лозенец” е по-специфична и с трайното присъствие на полицаите нарушенията на обществения ред ще бъдат сведени до минимум” – каза кметът Живко Тодоров.

Той добави, че до края на годината Общината ще започне с поетапно въвеждане на видеонаблюдение в Стара Загора и през 2018 г. ще бъде обхванат целият град. Камерите ще имат не само превантивна роля, но и ще съдействат на полицията при разкриване на нарушения и престъпления.

Кметът благодари на служителите на МВР, които са опазили обществения ред и сигурност по време на събарянето на незаконни постройки и къщи в ромския квартал. Общината ще продължи с премахването на незаконно строителство през 2018 г.

police lozenets stara zagora

Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема