Стара Загора се преклони пред подвига на Христо Ботев

Стара Загора се преклони пред подвига на Христо Ботев

Стара Загора се преклони пред паметта на големия поет и революционер Христо Ботев и всички знайни и незнайни герои, загинали за свободата. На 2 юни се навършиха 139 години от гибелта на Ботев. „Днес почитаме паметта на онези достойни българи, с които можем да се гордеем, които ни завещаха чиста и свята република. Нека България бъде по-силна и тази, която желаем – сигурна и развиваща се.

139 години от гибелта на Христо БотевБотев ни е необходим, за да буди примирените и задремали духове, да стряска родоотстъпниците“, каза в словото си зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

Пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев" се проведе рецитал на възпитаници на СОУ „Христо Ботев“. Думи на признателност и в памет на загиналите изказа Ивелин Керанов, актьор и директор на ДТ „Гео Милев“.

Тържественият ритуал завърши с поднасяне на венци и цветя. Глава пред делото на освободителите склониха зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, областният управител Георги Ранов, зам.-областният управител Мариана Кръстева, военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада, народни представители, общински съветници, младежки и политически организации и граждани.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)