Фестивалът "Златната липа" ще бъде закрит с прожекция на наградения филм

Официалната церемония по връчване на наградите от третото издание на Фестивала за ново европейско кино „Златната липа“ ще се състои на 3 юни 2015 г. от 18:00 часа в Държавна опера - Стара Загора. Ще бъдат връчени наградите на отличените филми, актьори и режисьори. Специалната награда за цялостен принос в киното „Златната липа“ се присъжда на големия български актьор Васил Михайлов.

След края на церемонията ще бъде прожектиран филмът, заслужил наградата за най-добър филм на фестивала.

Zlatnata lipaПрограмата на фестивала на 3 юни:

  • В 11 часа започват прожекциите на датския „Мечта за семейство“ в Операта и на „За една шепа целувки“ Испания-Венецуела - в Регионална библиотека "Захарий Княжески".
  • В 13 часа в Операта започвапрожекция на македонския филим „Стаята с пианото“, а в библиотеката - на белгийския „Розен“.
  • В 15 часа започва прожекция на „Бягства“ - Испания в Операта, и на холандската лента „След сигнала“ - в библиотеката, където от 17 часа следва „Героят“ – Косово.
  • В 18 часа в оперната зала е началото на церемонията по награждаване и закриване на „Златната липа“, след която ще се излъчи награденият филм.
  • В 19 часа, в библиотеката започва повторението на руския филм от конкурсната програма „Как се казвам“.
  • В 21 часа в Операта започва датският „Жена в клетка“, а в библиотеката - сърбо-хърватската продукция „Ничие дете“.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24