Живко Тодоров: 2017 г. беше успешна за Стара Загора

2017 г. беше успешна за Стара Загора. Започнахме всички проекти, финансирани по оперативна програма „Региони в растеж”. През следващите месеци ще обновим центъра на града и парк „Митрополит Методий Кусев”. Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той добави, че преди дни е подписан договора с Управляващия орган по оперативна програма „Региони в растеж” за изграждане на четвърта лента на моста, свързващ града и индустриалната зона. С неговото изпълнение ще се реши проблемът със задръстванията в пиковите часове.

През 2018 г. ще бъде въведено видеонаблюдение в Стара Загора и система за автоматично таксуване в градския транспорт. Предстои да бъде извършен ремонт на концертната зала в Синдикалния дом. Изцяло ще бъде обновен кв. „Самара 1”, закритата лекоатлетическа писта и сградата, в която се намира тя. В бюджета са заложени средства за довършване на Музей „Литературна Стара Загора”, за да бъде пуснат в експлоатация.

„Не мога да изброя всичко направено, но смятам, че с всяка изминала година Стара Загора се променя към все по-добро. За това говорят и икономическите показатели. Работим усилено по изграждане и на Индустриална зона „Загоре” и мисля, че през новата година ще привлечем нови инвеститори” – каза Живко Тодоров.

Градът е динамично развиващ се и неизменно присъства на водещи места в различни класации. През 2017 г. градът беше обявен за най-добрия за живеене, а градоначалникът Живко Тодоров –за кмет на гражданите. Стара Загора успешно се възползва от европейските средства за подобряване на градската среда, образователната, транспортната и спортната инфраструктура. Регионът е на второ място по Брутен вътрешен продукт и заема същата позиция по размер на средната годишна работна заплата. Община Стара Загора е в добро финансово състояние, без задължения и с най-ниските местни данъци и такси спрямо другите големи градове, чийто размер не е променян от 2012 г.

Интервюто е излъчено по ТВ Европа

Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема