38-годишният Станко Танев извади Богоявленския кръст в Стара Загора

38-годишният Станко Танев спаси Богоявленския кръст в Стара Загора

25 мъже и 14-годишен младеж скочиха в езерото в парк „Йордан Капсамунов” в Стара Загора, за да спасят Богоявленския кръст. Най-бързо до него стигна 38-годишният Станко Танев, който е председател на Българската федерация любители на историческото оръжие “Поп Минчо Кънчев”.

Станко сподели, че за първи път скача за кръста и посвещава успеха на баща си, който празнува имен дан на 6 януари. Той пожела на всички да са живи и здрави, и да пазят българското у себе си.

Протосингелът на Старозагорска митрополия архимандрит Богослов извърши Велик Богоявленски водосвет и освети бойните знамена на Втора Тунджанска механизирана бригада в двора на храм „Св. Николай Мирликийски”. Той предаде на бригаден генерал Костадин Кузмов поздравления от името на Старозагорския митрополит Киприан. Владиката не присъства на ритуала, заради предстоящото си участие в откриването на Желязната църква в Истанбул.

На Богоявленския ритуал присъстваха председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, областният управител Гергана Микова и заместничката й Петя Чакърова, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, депутатът Радостин Танев, общински съветници и стотици старозагорци и гости на града.

Спасяване на кръста

stanko tanev stara zagora krast

stanko tanev stara zagora krast 02

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема