В Стара Загора обсъждаха ограничаването на бракониерския риболов

В Стара Загора обсъждаха противодействието срещу бракониерския риболов

Законодателни промени, повече права на инспекторите по време на специализирани акции и привличане на кадри в различните служби поискаха представители на институции и неправителствени организации по време на среща, посветена на противодействието на бракониерския риболов.

Тя се проведе по инициатива на народните представители от ГЕРБ – Стара Загора Борис Кърчев и Радостин Танев, с подкрепата на областния управител на Стара Загора Гергана Микова. Темата за превенцията на незаконния риболов обсъждаха представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Областна дирекция по безопасност на храните, Държавно горско стопанство , ОД на МВР, както и доброволците от СНЦ „Централна рибно-опазваща организация“.

„Радвам се, че представители на отговорните институции откликнаха на поканата ни за среща, защото само синхронната работа води до ефективни резултати“ - каза депутатът Борис Кърчев.

„Поставихме началото на една конструктивна комуникация и съм убеден, че ще има резултат от общите ни действия, за да запазим рибното богатство в страната ни, както и да има по-добри условия за работа на инспекторите от различните агенции“ - подчерта Радостин Танев.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема