Живко Тодоров: Партии и хора, свързани с тях, започнаха предизборна кампания с фалшиви новини

Призовавам за повече хигиена при публичното говорене от страна на представители на политически партии или на хора, които в последствие се оказва, че са свързани с нечия политическа кауза! Това каза кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

zhivko todorov press falshivi noviniПовод за думите му стана направено внушение чрез публикация във Фейсбук, че в Стара Загора ще се строи джамия. В общината не е постъпвало такова искане, няма идея или проект за изграждане на джамия в града – заяви кметът на пресконференция, на която присъстваха и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и главният архитект Виктория Грозева. И тримата опровергаха неверния слух и отговориха на поставените въпроси в разпространено до медиите питане от страна на местната структура на ВМРО.

От ВМРО твърдят, че имало издадено разрешение за изграждането на молитвен храм в частен имот на ул. „Мусала“ 95 в кв. „Лозенец“. Поставят се и въпроси защо изграждането на джамия става без знанието на общинските съветници и на гражданите на община Стара Загора, на какво основание е издадена виза за строеж, как е избрано мястото и кой ще финансира изграждането?

Кметът Живко Тодоров нарече това фалшива новина и спекулации, направени с цел чрез внушенията да се получат политически девиденти. Главният архитект Виктория Грозева уточни, че собственик на два частни имота, които нямат административен адрес, защото там сега няма сграда, е Мюсюлманско вероизповедание. Собственикът е представил проекти за изграждане на две жилищни сгради. Тези проекти обаче не са одобрени и са върнати за корекция. Няма разрешение за строеж на молитвен храм, не е издавана и никаква виза за строеж. Арх. Грозева също уточни, че в първоначално подадените проекти не се визира строеж на джамия или молитвен храм и че предназначението на едно жилищна сграда не може да бъде сменено в последствие.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber