Представят „Царицата на чардаша” в Държавна опера – Стара Загора

Младата оперна певица Елена Петрова ще направи своя дебют като Силва Вареску в оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман на сцената на Държавна опера - Стара Загора на 23 февруари.

bohemiВ постановката на Николай Априлов участват още Николай Моцов, Велин Михайлов, Камелия Стойчева, Симеон Симеонов, Диана Найденова, Николай Априлов и др., оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора. Диригент на спектакъла е Владимир Бошнаков.

Елена Петрова вече има своите изяви на сцената на Операта в Стара Загора в „Бохеми“ от Пучини и съвременната гръцка опера „Пламъци в платната на нощта“, както и в оперетата „Парижки живот“ от Офенбах.

Елена Петрова е родена през 1994 г.в Сливен. Завършва Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, но се насочва към оперното изкуство след дългогодишното музициране под палката на Маестро Методий Григоров в детски хор „Дружна песен“ и смесен хор „Добри Чинтулов“ - Сливен. Завършва Национална Музикална Академия „Проф.Панчо Владигеров“ в класа по класическо пеене на проф. Жасмина Костова.

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)Теми:

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, нека професионалният празник бъде ден на удовлетворение и признание за достойния миньорски труд. С благодарност за Вашата всеотдайна всекидневна работа и с пожелания за здраве, успехи и благополучие. Честит Ден на миньора! - АНДОН АНДОНОВ - Изпълнителен директор