300-метров трибагреник ще покрие паметника на Самарското знаме в Стара Загора

Хиляди хора ще преминат по пътя-поклон в Стара Загора, водещ към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”, на 3 март, носейки 300-метровия национален трибагреник. Шествието ще тръгне в 11:00 часа от Областна администрация.

То ще бъде предвождано от реплика на знамето на Старозагорското въстание, Самарското знаме, свещеници, официалните лица и конницата на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”.

300-метровият флаг ще покрие паметника на Самарското знаме, където ще се състои военен ритуал с поднасяне на венци и цветя. Тази година шествието ще бъде проследявано по целия маршрут от камери с дрон и АТВ, които ще предават картината на живо на видеостена с размери 30 кв. м, разположена под върха на Мемориала „Бранителите на Стара Загора“. Радиолюбители от старозагорския клуб ще предават директно по цял свят шествието за националния празник.

За гражданите, желаещи да се изкачат на Мемориала „Бранителите на Стара Загора“ на 3 март, в 11:00 часа от подлеза пред Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще тръгнат 4 автобуса.

Репортаж от празника в Стара Загора - видео и снимки

treti mart stara zagora chestvane

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни