Държавата ще финансира изграждането на индустриална зона „Загоре”

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще посети Стара Загора на 23 февруари във връзка със създаването на индустриална зона „Загоре”. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише меморандум за сътрудничество с „Национална компания индустриални зони” ЕАД.

todorov karanikolovТова ще стане в 13:30 часа в зала 2 на Общината. С меморандума ще бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за изработване на общи позиции, постигане на координация и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в тази посока, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Това е първата стъпка към изграждането на Индустриална зона „Загоре“ като за целта ще бъде създадено смесено дружество между държавата и Община Стара Загора, които ще имат равни дялове в него. Държавата ще участва с пари за изграждането на инфраструктурата, а общината със земя – 110 декара на територията на бившето опитно поле в кв. „Зора“. Идеята за изграждане на индустриална зона беше подкрепена от всички политически партии в Общинския съвет.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема