Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт

Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт

На безплатния горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, на 27 февруари са подадени над 100 сигнала, предимно за непочистени улици в града и в няколко от селата, информираха от пресцентъра.

Екипите на Общината и почистващата фирма продължават работа по отстраняване на снежната покривка от улици и пред обществени сгради. Приоритетно и през днешния ден ще се почиства уличната инфраструктура, по която се движи градският транспорт. Зелената зона остава безплатна за паркиране. Призовават се гражданите да почистят пред домовете и офисите си, както и да се съобразят със зимната обстановка.

Сигнализирано е за липса на електрозахранване в село Могила, а авария е причината за спиране на електричеството в част от старозагорския квартал „Индустриален“. Екип на електроразпределителното дружество е отреагирал и на спиране на тока в сградата на охраната на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Екип на „Контрол и обществен ред“ е обезопасил шахта на кръстовището на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, южно от бул. „Славянски“.

Гражданин е сигнализирал за изхвърляне на сняг върху пътното платно и тротоара в района на бул. „Цар Симеон Велики“, западно от автобусна спирка „Чая“, от продавачи на мартеници, които са разчиствали около търговската си площ. Екип на „Контрол, екология и чистота“ е направил предупреждение за спазване на Наредбата за обществения ред.

След сигнал са отводнени улични шахти по ул. ''Воевода Стойно Черногорски'', както и обезопасени други в кв. „Казански“. Почистен са и фасади на сгради от ледени висулки, както и големи парчета снежна маса.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24