Община Стара Загора помогна на 10-годишен математик да сбъдне мечтата си

10-годишният математик Михаил Михов ще представи Стара Загора на SASMO – Сингапуро-азиатски училищна олимпиада по математика на 15 август 2015 г. Третокласникът от ІІ ОУ „П. Р. Славейков“ ще бъде в Сингапур три дни, като разходите по престоя му там и таксата за участие са поети от Община Стара Загора.

Михаил МиховЛазарина Ненкова и Петко Михов, родители на талантливия старозагорец, изпратиха благодарствено писмо за подкрепата от страна на Община Стара Загора. „Оценяваме реално възможността, която Михаил ще получи, за да представи града и страната ни на международното състезание. За него това ще бъде сбъдната мечта. Силно се надяваме, благодарение на общите ни усилия, с подкрепата на учителя и положения труд, синът ни да се представи достойно и да постигне отново добри резултати“ – са написали Лазарина и Петко в адресираното до кмета Живко Тодоров писмо. „Благодарни сме, че във Ваше лице срещнахме човек, който също се стреми да дава шанс на образованите деца на България да останат в страната си!“.

Малкият математик вече има зад гърба си множество призове и грамоти от различни надпревари, а след извоюването на три първи места на Международното състезание „Математика без граници“, бе номиниран и за наградата „Млада Загора“, връчвана традиционно в навечерието на 24 май, припомниха от пресцентъра на Община Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg