Почина пострадалият работник при инцидента в Арсенал – Казанлък

Почина пострадалият работник при инцидента в „Арсенал” – Казанлък

46-годишният Красимир Желев, който получи тежки изгаряния при инцидента в оръжейния завод „Арсенал” – Казанлък, почина от термичен шок в 2:15 часа на 15 март, в Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. До последно за живота му се бориха три екипа от специалисти по хемодиализа, хирурзи и реаниматори.

Работникът получи 85% изгаряния по цялото тяло – степен, несъвместима за живота, съобщи изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

Той е втората жертва на тежкия инцидент, който възникна на 14 март. Както вече съобщихме, в цех 130 на Завод 3 в „Арсенал”, се запали димна смес по време на работа на смесителя. При инцидента загина 27-годишният Цеко Василев. Община Мъглиж обявява на 16 март Ден на траур, по повод погребението на младия мъж.

При първоначалния оглед в цеха в „Арсенал” са иззети дневниците за инструктаж за безопасност, техническата документация и веществени доказателство. Започват разпити на свидетелите на инцидента, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

На 14 март изпълнителният директор на оръжейния завод инж. Николай Ибушев заяви, че двамата работници са нарушили инструкциите за безопасност. В тях изрично е посочено, че когато миксерът за димна смес работи, вратата на помещението трябва да бъде затворена и в него да няма хора. „Непонятно е за нас защо двамата работници са били вътре при работещия миксер” – коментира в изявление до медиите инж. Ибушев.

„До края на седмицата ще извършим допълнителен оглед със съответните експерти и тогава ще стане ясно дали е следвало или не тези лица да влизат в това помещение точно в този период от време, но така или иначе не бива да бързаме с тези изводи. Причината е или човешка грешка или техническа повреда на машините в цеха” – каза още Дичо Атанасов.

Човекът имаше 85% изгаряния по цялото тяло – степен, несъвместима за живота, каза проф. д-р Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на Университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber