Фенове даряват беройска кръв

Фенове даряват „беройска кръв”

ПФК „Берое“, Районен център за трансфузионна хематология – Стара Загора и Национален фенклуб „Берое“ организират акция по кръводаряване под надслов „Кръвна група „Берое“. Тя ще се състои на 22 март от 8:30 и 12:00 часа в Офис-магазина на фенклуба, зад Съдебната палата.

Лица на акцията са треньорите на представителния отбор, начело с Александър Томаш. Кръв ще дарят още служители на клуба и членове на фенклуба, съобщиха от пресслужбата на "Берое".

Кръв могат да дарят само здрави хора на възраст от 18 до 65 години, с телесно тегло над 50 кг, чиято кръв може да помогне, без да навреди на болните, нуждаещи се от нея. Кръв може да се дарява на всеки 3 – 4 месеца. Процедурата трае 5 – 10 минути. Кръвта се събира в специални стерилни банки за еднократна употреба. Всеки път се дарява до 450 мл, което се равнява на една двайста част от общото количество кръв в организма ни и което след няколко седмици се възстановява напълно. Това в никакъв случай не се отразява на здравето на кръводарителя.

Всеки кръводарител, който се включи в акцията на „Берое“, ще получи специален подарък от клуба и стандартната подкрепителна закуска.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24