Цветница в Стара Загора

На Цветница в Стара Загора повече от 400 деца пяха и танцуваха

Шестнадесетото издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“ се проведе в Стара Загора в  парк „Пети октомври“. Празникът е част от Културния календар на Община Стара Загора.

Заместник-кметът Иванка Сотирова поздрави участници и гости с големия християнски празник, по време на който се срещнаха талантът и младостта, и им пожела здраве и много успехи в опазването на българската традиция.

На сцената се качиха над 400 изпълнители на възраст от 3 до 19 години. В продължение на три часа се изявиха певци и танцьори от 6 детски градини, 3 училища, 8 читалища, както и възпитаници на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора. 

В пъстрия пролетен празник участваха както състави, така и индивидуални изпълнители, представящи красотата и уникалността на българския фолклор чрез песни, обичаи, приказки, танци и други форми. По статут той няма конкурсен характер, целта му е приобщаване на децата към националните ценности. Всички участници получиха плакет и грамота.

Като съпътстваща проява организаторите от Народно читалище  „Развитие 1878“ - село Дълбоки и Община Стара Загора организираха и пленер по рисуване, в който се включиха всички желаещи да споделят своите най-пъстри мечти и да дадат воля на въображението си.

Cvetnica Stara Zagora 02

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)