Крайно нуждаещи се възрастни старозагорци ще получат хранителни пакети

Близо 100 възрастни нуждаещи се хора ще получат хранителни пакети, осигурени чрез дарителски акции от организираната кампания под патронажа на националния омбудсман Мая Манолова “Великден за всеки - дари празник на баба и дядо”.

На местно ниво тя се подкрепя от старозагорския омбудсман Надежда Чакърова-Николова, в сътрудничество със Старозагорската митрополия.

Пакетите ще бъдат раздадени на 5 април, в 11:30 часа, пред катедралния храм „Св. Димитър” в Стара Загора.

Идеята на кампанията възниква след като Снежи Кежева от Плевен пише до омбудсмана във Фейсбук. В писмото си жената се оплаква, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията ѝ надхвърля с 1,00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта. Тази година прагът е 321 лв.

Желаещите да се включат в кампанията могат да го направят чрез SMS на номер 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС, чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК, и на банкова сметка в УниКредит Булбанк IBAN BG53UNCR70001522802795, банков код: UNCRBGSF, разкрита единствено за целите на кампанията.

Дарените средства ще бъдат обърнати във ваучери по 20 лв. за възрастните хора, които остават извън регламента за великденски надбавки, одобрен от правителството.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема