В Стара Загора се въвежда временна организация на движението

На 13 юни от 11:00 до 16:00 часа и на 14 юни 2015 г. от 8.00 до 14.00 часа ще бъде спряно движението на автомобили и обществен транспорт по улиците, през които минава трасето на „Писта Стара Загора 2015 г.“ Временната организация на движение се налага заради провеждането на автомобилното състезание, което е кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт.

pista stara zagoraДвижението в посочените дати и часове ще бъде спряно по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Никола Петков“ №20 (Съюз на българските автомобилисти - клон Стара Загора) до разклона за кв. „Зора“, без да се ограничава движението в кръстовището на бул. „Никола Петков“ и СБА.

Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка, ще се осъществява по обходен маршрут както следва:

  • За движещите се по път ІІ – 66 посока от изток на запад, на кръстовището за с. Хрищени се отбива движението за София, Казанлък и Хасково. Минава се през с. Хрищени. Маршрутът минава през кв. „Голеш“. На кръстовището на пътя за с. Хрищени и път І-5, движението към Хасково е затворено. Всички коли минават през град Стара Загора - надлез „Наталия“ – бул. „Славянски“ – бул. „Св. Патриарх Евтимий“;
  • Движещите се в посока Бургас минават през с. Хрищени към път ІІ – 66;
  • Движението от път І-5 към Стара Загора и Бургас се отбива на надлеза за Раднево, през Стара Загора и с. Хрищени;
  • Товарните МПС над 3.5 тона, движещи се от Русе и Бургас към Свиленград, се отбиват през Нова Загора на надлеза на път І-6 и ІІ – 55 на юг гр. Гурково;
  • Товарните МПС над 3.5 тона, движещи се от Свиленград към Русе и Бургас, се насочват по автомагистрала „Тракия.

Общественият транспорт, обслужващ кв. „Зора“, ще се движи по обходен маршрут, както следва: ул. „Родопи“ – с. Хрищени - път ІІ–66 – вход магазин „Метро“ - в посока изток и обратно.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

На подобна тема