Откриха антична гробница със стенописи в Стара Загора

Откриха антична гробница със стенописи в Стара Загора

Антична зидана гробница със стенописи откриха археолози от Регионалния исторически музей в Стара Загора при спасителни разкопки на площада пред сградата на Общината. Подробности за новото откритие ще бъдат оповестени на пресконференция в музея на 27 април от 10:00 часа.

В началото на годината на площада беше открито надгробно съоръжение и в част от пространството строителните дейности са преустановени. Ремонтът и реконструкция в централната част на града са част от проект, финансиран от оперативна програма "Региони в растеж".

„Имаме протокол от Министерство на културата и сключени договори с Регионален исторически музей – Стара Загора за извършване на спасителни археологически проучвания. Заради тях, а също и заради допълнително възникнали дейности, в част от площадното пространство строителните дейности са временно преустановени” – съобщи в края на март 2018 г. инж. Веска Узунова, директор на Дирекция „Строителство и инвестиции” в Община Стара Загора.

До края на април Регионалният исторически музей в Стара Загора трябва да приключат с археологическите проучвания и да бъде направен доклад пред Министерството на културата и да се представят предложения за следващи действия от страна на Общината.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема