Италиански предприемачи проявяват интерес към индустриална зона Загоре

Италиански предприемачи проявяват интерес към индустриална зона „Загоре”

Италиански бизнесмени за втори път посетиха Стара Загора, за да обсъдят възможностите за включване в изграждащата се на площ от 115 дка индустриална зона „Загоре“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Предприемачите проведоха разговори със зам.-кмета на община Стара Загора Йордан Николов и представителите на Управителния съвет на индустриалната зона Радослав Танев и Стефан Шоселов.

Компанията е регистрирана в България. Проучила е всички райони в страната и е избрала като потенциална възможност за инвестиции Враца, Сандански, Стара Загора и Казанлък. Тъй като спешно искат да изнесат производството си в чужбина, ще обявят инвеститорското си решение в най-скоро време.

Йордан Николов акцентира на благоприятните възможности за инвеститорите като ниските данъци и такси за бизнеса, централната локация на града, разположението на индустриалната зона до главен път Е-85, бързият и удобен транспорт до всички точки на града, бързото и компетентно административно обслужване, както и добрите контакти между бизнеса в региона и общинското ръководство.

Концепцията на индустриална зона „Загоре“ предвижда обособяване на готови за застрояване имоти, в които ще се разположат определен брой малки и средни предприятия и складови бази. Застрояването ще бъде до 60-65%, като най-големият терен е около 13 дка, а при необходимост имотите могат да бъдат обединявани, като е възможно образуване на по-големи терени. Те могат да бъдат наемани, закупувани или да се дава право на строеж върху тях.

Зоната е подходяща за разполагане на високотехнологични производства, производствени бази за електроника и елекротехника, регионални клонове на логистични компании и др.

Зоната е осигурена с електроенергия, водопровод, канализация и газ от прилежащите градски мрежи. В североизточния край ще бъде изграден допълнителен резервоар за вода с вместимост 1 000 куб. м, съоръжен с помпена станция и възможности за изграждане на противопожарна охрана. Ще бъде изградена зона за социални функции с възможности за изграждане на хотел, конферентен център за квалификация и преквалификации, ресторанти, както и зона за рекреация. При необходимост общината е в готовност да предостави допълнителен терен от 70 дка в съседство, подходящ за високотехнологични и чисти производства.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни