Български народен танц представя във флашмоб ритъма на Европа

Млади хора от Стара Загора отправят покана към всички жители и гости на града да се включат в хоро, което ще изобрази графиката на сърдечен ритъм с дължина около 300 метра. Мащабният флашмоб е по повод Деня на Европа - 9 май и се организира от младежите от старозагорската структура на ГЕРБ.

Изобразеният чрез народния танц сърдечният пулс символизира Европа, чиито структури работят с български ритъм. Събитието ще се състои на 9 май 2018 г. в парк „Артилерийски“ и започва в 18:30 часа.

„Идеята е вдъхновена от красотата и магията на българския народен танц и от духа на мотото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз: Съединението прави силата! Вярваме, че инициативата ще донесе не само положителни емоции за всички участници, но ще покаже, че в Стара Загора бие сърцето на Европа“ - споделиха младежите. Те добавиха, че идеята им е подкрепена от клубовете по народни танци в Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bgКога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

mini maritsa iztok

Най-четеното от последните дни

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток