Кметът Живко Тодоров ще се срещне с бадминтонистката Мария Делчева

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще се срещне с националната състезателка по бадминтон Мария Делчева на 21 май, в 13:00 часа, в зала 203. Мария ще представи Стара Загора през октомври на III-те летни Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина.

berbatov delchevaСедемнайсетгодишната ученичка от София е възпитаничка на именитата старозагорска школа в бадминтона. Неин наставник и треньор от 4 години е известният старозагорски бадминтонист Слънчезар Цанков. Мария беше избрана за „Най-перспективен състезател“ на Стара Загора за 2017 година.

През уикенда състезателката на старозагорския Спортен клуб „Бадминтон“ ще участва в Балканиадата за мъже и жени, която ще се проведе в гръцкия град Орестиада. През септември ѝ предстои друго голямо изпитание - участие в Европейското първенство в Естония, а през ноември - Световно първенство в Торонто, Канада.

Мария завърши най-успешната в спортната си кариера 2017 г. - № 1 в Европейската ранглиста и № 5 в Световната ранглиста за девойки до 19 г. Тя завоюва 12 първи, 4 втори и 3 трети места, има и много други призови класирания от редица международни състезания. Сега нейната цел е призово класиране на Олимпиадата.

Мария Делчева е лауреат на тазгодишните Десети награди "Успелите деца на България – 2017“ на Фондация "Димитър Бербатов".

www.infoz.bg  www.infoz.bg