Реконструкцията на моста над жп линията в Стара Загора започва през лятото

През летните месеци започва изпълнението на проекта за реконструкция на моста на бул. “Св. Патриарх Евтимий“, който преминава над жп линията в Стара Загора. „На 30 май ще се подпише Акт 2 и строителят започва да работи“ - съобщи кметът на града Живко Тодоров.

Срокът за изпълнението е 4 месеца. „Проектът е сложен, движението по моста ще се затваря поетапно. През летните месеци ще има неудобства, но ще се облекчи значително трафикът след това“ - убеден е кметът, информираха от пресцентъра. По думите му, проблемът е, че строителните дейности трябва да се съгласуват с жп транспорта, влаковете ще се движат и ще се работи само в „прозорците“, в които има разрешение за работа, което усложнява ремонта. „До есента се надявам той да завърши и да се похвалим с реализирания проект“ - каза още Тодоров.

Живко Тодоров сподели очакванията си проектите за реконструкция на централната градска част и парк „Митрополит Методий Кусев“ да бъдат завършени навреме и качествено. „Два тежки проекта изпълняваме в момента - за площада и главната улица, и за Аязмото. Намерената археология пред Общината бави нещата, но смятам, че ще се завършат успешно, не се претупва работата. Има допълнителни дейности, които трябва да се извършат по проучване и консервиране на намерените гробни съоръжения, да се избере начин как да бъдат експонирани. Има идея от директора на музея Петър Калчев, да се направи подход към гробницата. Надявам се до празника на града, 5 октомври, да имаме завършен център“ - сподели Тодоров.

Кметът Живко Тодоров изрази и убедеността си, че проектът за Аязмото ще бъде завършен добре и успешно. „Възстановява се старият асфалт, там където е имало. Няма да бъде полаган на нови места, оформят се и нови алеи, пренарежда се каменната настилка, но се запазва идеята на парка. Аязмото има хиляди декари, зад върха има много голяма част див парк, където хора и животни се разхождат свободно, карат се велосипеди и мотори. Има си и част, която се обслужва транспортно и е наситена с хора, а друга - където се чувства спокойствието на парка, има и уединение“ – каза още кметът.

„В Стара Загора има много още какво да се направи. Предвидили сме тази и следващата година да обновим града и смятам, че това ще даде тласък на Стара Загора да продължи да се развива. Очаквам добро и бурно развитие през следващите години. Един град е жив организъм, развива се непрекъснато, както и хората в него. Основната насока е от гледна точка на бизнеса - там ще бъде основният акцент, за да може да се създават повече работни места, хората да имат по-добри възможности и да живеят по-добре“ - обобщи намеренията си градоначалникът.

Живко Тодоров съобщи, че има още много неща, които му се иска да бъдат направени за Стара Загора. „Имаме още хубави проекти за града, но трябва да работим по приоритети, на етапи, защото изискват сериозен ресурс. Сега ремонтираме ул. „Отец Паисий“, скоро ще започнем улиците „Руски“ и „Св. княз Борис“, край пощата павираната улица има сериозна нужда от обновяване. Ще завършим Аязмото, ще продължим с Руския пазар, който също трябва да бъде обновен, продължението на парк „Артилерийски“ предстои, централната част, много училища и детски градини се реновират тази година. С Камарата на архитектите имаме заложени приоритети за бъдещото развитие на града – в западна посока продължението на ул.“Славянски“ да бъде проектирано, към Старозагорските бани, в западна посока да се развива градът“ - каза още кметът на Стара Загора.

„Аз съм оптимист за Стара Загора, градът ни е наистина е хубав, има добри основи и от нас зависи да върви напред“ - обобщи Живко Тодоров.

stara zagora

stara zagora 2

stara zagora 3

stara zagora 4

stara zagora 5

stara zagora 6

stara zagora 7

stara zagora 8

stara zagora 9

stara zagora 10

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми: