Над 200 лекоатлети ще участват в турнира „Самарско знаме“

Традиционният за Стара Загора и общината Международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ се открива тази година на 2 юни, от 18 часа, на стадион „Берое“. Регистрирани за участие са 200 състезатели от България и Катар.

Организатори на проявата са Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, със съдействието на Българската федерация по лека атлетика и Община Стара Загора.

Състезателите на Катар са Абдул Азис Салем, на 100 м гладко бягане и Мохамед Алнур, на 400 м гладко бягане, съобщиха от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“.

Stara Zagora city of sportНай-титулуваната българска лекоатлетка, която ще дойде на турнира, е Габриела Петрова, състезателка на дълъг скок. Тя и представителят на домакините Денис Димитров, състезател на 100 м гладко бягане, са покрили нормативи за участие на Европейското първенство в Берлин. Нормативи за европейското на стадиона под Аязмото ще гонят Ина Евтимова на 100 м, и Георги Цонов, на троен скок. Домакините от СКЛА „Берое“ ще участват с 10 състезатели, като големи очаквания са насочени към постиженията на Елеонора Драгиева, състезателка на скок височина, която покри норматив за Балканския шампионат през юни в Истанбул.

Стартовите списъци ще бъдат обявени на 2 юни от 13 часа на стадион „Берое. Организацията налага потвърждаване на участието на заявените състезатели до 17 часа на същата дата в секретариата на състезанието и проверка на участниците до 30 минути преди началото на съответната дисциплина. На проверка състезателите се явяват със състезателния номер, с който са картотекирани в Българската федерация по лека атлетика за 2018 г., а състезателите от чужбина - с номерата, предоставени от организатора.

Състезателите, класирани на първите три места във всяка дисциплина, ще бъдат наградени с медали. За най-добър резултат в състезанието – мъж и жена (според точковата таблица на IAAF), ще бъдат връчени купи.

Тази година турнирът „Самарско знаме“, възстановен преди четири години от Община Стара Загора след прекъсване от 21 години, ще бъде в сянката на Втората Балканиада по лека атлетика, която ще се проведе на 21 - 22 юли. На нея се очакват над 1100 състезатели от 18 държави. Първото издание на Балканиадата се проведе в Стара Загора през 2013 година.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема

Най-четеното от последните дни