езеро парк ремонт

Ремонтират езерото в парк "Йордан Капсамунов" в Стара Загора

Започнаха ремонтите дейности по езерото в парк "Йордан Капсамунов" в Стара Загора. Срокът за изпълнението им е 15 работни дни. Ремонтът се наложи заради влошеното състояние на езерото, в което по традиция на Йордановден хвърлят кръста в града.

Ремонтът включва монтаж на армиран холкер между дъното и стените, който ще спомага за стабилността им и ще възпрепятства отварянето на фуги между дъното и стената - съобщи Николай Стоев, ръководител на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“. Дейностите включват още запълване на пукнатините по стените с хидроизолация и полагане на частична циментова замазка по дъното на местата, където към момента е разрушена.

Ремонтът трябва да приключи до края на юни и езерото да бъде напълнено с вода от близкия канал. Изпълнител на ремонта е старозагорската фирма „Платеник“ ООД. Езерото се намира в парк „Йордан Капсамунов“, срещу парка на Станционна градина.

Общината призовава гражданите да пазят чистота в района и да не замърсяват водите на езерото. От звено „Озеленяване и комунални дейности“ уточинах, че хвърлената от абитуриенти пейка в шадравана на парк "Пети октомври" е нарушила на три места целостта на новоположената хидроизолация. Обектът все още е в гаранция и фирмата изпълнител ще я възстанови за своя сметка, но щетите, нанесени върху парковото обзавеждане и водните обекти, се заплащат от всички граждани.

ezero park 02

ezero park 03

ezero park 04

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)