Джаз импровизации за малки и големи в централния парк

Джаз импровизации в централния парк на Стара Загора

С „Джаз за деца” в парк „Пети октомври” в Стара Загора по традиция започна вторият ден от фестивалната седмица на Джаз форум Стара Загора. Джазът дойде при най-малките днес в градската градина с тромпета на Венци Благоев, изпълненията на неговия бенд и солистите Цветомир Цанков и Благовеста Колева.

Малчуганите поиграха, слушайки музика и възпроизвеждайки звуци с играчките си и подходящи за възрастта им инструменти. На джаз изпълненията се насладиха и техните родители, и хората, потърсили отмора в парка. Децата пяха и свириха заедно с музикантите в импровизиран джем-сешън, правейки музика с тях, докато играят.

"Джаз за деца с Венци Благоев" е уникално шоу, което дава възможност на малки и големи да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с музикалните инструменти и различните стилове в джаза.

Преди тях, в понеделник, ученици и преподаватели от музикалното училище в града имаха възможност да посвирят заедно с тромпетиста Венци Благоев и неговия бенд. „Сцена за млади импровизатори” осъществи идеята на възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” да импровизират с изявени имена на джаза.
Най-малките ще имат своя втори ден с джаза в парк "Пети октомври" отново утре от 11:00 часа.

Основната програма на фестивала започва на 7 юни, от 19 часа, на голямата сцена сред античния форум “Августа Траяна”, където в три последователни концерта ще се представят Камелия Тодорова, британската тромбонистка Карол Джарвис и Аутентик квинтет със специалното участие на Даринка Цекова. На 8 и 9 юни също ще се представят по три формации, всички обединени от идеята за красотата на джазовата музика.

jazz forum stara zagora detsa 01

jazz forum stara zagora detsa 03

jazz forum stara zagora detsa 04

www.infoz.bg  www.infoz.bg