Избран е идейният проект за облагородяването на пространството около музей „Литературна Стара Загора”

Проектът на „Аутлайн” ООД – Стара Загора е класиран на първо място в открития конкурс за разработване на идеен проект „Стара Загора – град на поетите”, който е насочен към благоустрояването на пространството около музей „Литературна Стара Загора”.

Музеят ще се помещава в сградата на бившия Партиен дом. Това съобщи главният архитект на Община Стара Загора арх. Виктория Грозева. В конкурса са участвали общо четири творчески екипа. На второ място е класиран проектът на „Структура Студио“ ЕООД – Стара Загора, на трето - „Риа Консулт“ ЕООД – Стара Загора и на четвърто място – „Новиза” - София.

Класираният на първо място получава награда от 2000 лева, втория – 1000 лева и третият – 500 лева.

Проектите са оценени от 9-членна комисия с председател зам.-кмета на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Проектът на „Аутлайн” – Стара Загора предвижда облицоване на фасадата на музея с неръждаеми повърхности от огледална стомана. В свободната площ ще бъдат разположени два елемента с размери 6х3 метра от бял мрамор, които ще изобразяват смачкан лист хартия, съобщи арх. Велимир Георгиев.

Предстои да бъде избран изпълнител на ремонта и изграждането на пространството около музея. Бюджетът е 100 000 лева с ДДС.

autline project lit stara zagora 01

autline project lit stara zagora 02

struktura studio project lit stara zagora 02

struktura studio project lit stara zagora 01

www.infoz.bg  www.infoz.bg