В Стара Загора ще се проведат безплатни семинари за дигитални умения

В Стара Загора ще се проведат безплатни семинари за дигитални умения

Дигитални консултанти от "Софтуерен университет" ООД организират в Стара Загора два семинара и индивидуални консултации с представители и собственици на малки, средноголеми фирми и други желаещи.

Те ще се проведат на 5 и на 26 юли от 17:30 часа в залата на Международния младежки център. Семинарите са с продължителност около 90 минути и са безплатни. Необходимо е само предварителна заявка до 28 юни на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като се посочат трите имена и фирмата, която представлява лицето, или дали е учащ, неработещ и т.н. В заявката трябва да се посочи и една от датите на семинара, на който желае да присъства, съобщиха от Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

"Софтуерен университет" ООД отговаря за проекта Дигитален гараж g.co/digitalengarazh - безплатна обучителна програма за дигитални умения на Google, която стартира в България през месец май 2018 г. и ще продължи до края на 2018 г. Целта на проекта е да повиши знанията на собствениците и служителите на малки и средни бизнеси за ползите от създаване и подобряване на дигиталното присъствие на бизнеса им, посредством онлайн и офлайн семинари.

По данни от изследване на ЕС към 2015 г. нивото на дигитални умения в България е най-ниско, сравнено с другите страни членки от съюза, а 39 % от хората изобщо нямат подобни умения. В европейски мащаб 80% от малките и средни предприятия имат уеб сайт, докато в България този процент е 47%.

Ето защо през 2016 г. Google реши да даде началото на подобни образователни програми за дигитални компетенции в редица европейски страни, целящи да подпомогнат развитието на хората и бизнеса, част от която е и представената инициатива.

www.infoz.bg  www.infoz.bg