Константин Маршавелов спечели приза „Fair Play пилот” на „Писта Стара Загора”

Хиляди зрители от цяла България наблюдаваха възстановеното автомобилно състезание „Писта Стара Загора“. Кръгът от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт на затворен маршрут стартира точно в 10:00 часа с приветствие от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Той премина първи по трасето от 2,8 км, а на пилотското място застана Николай Диков.

Шампионатът предложи и уникално дрифт шоу, което допълнително засили емоциите на публиката, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Състезателите мериха сили и умения в три групи – „Спорт“, „Тунинг“ и „Макси“. Близките резултати, които показаха състезателите в събота, определиха днес подредбата при старта.

Призьорите на Писта Стара ЗагораСлед два манша, във всяка категория, заредени с много адреналин първи в групите си финишираха - Стефан Панчугов от Казанлък, в серия „Спорт“, в серия „Тунинг" - Ангел Григорчев от София, а на най-високата стълбица в серия „Макси“ - Пламен Камбуров.

В отборното класиране тимът на „Генерал Рейсинг“ от Русе зае първото място. Втори и трети са „Казанлък Мото спорт“ и „Ефко рейсинг“.

По време на „Писта Стара Загора“ бяха връчени и няколко специални купи. „Най-млад състезател“ получи Дидо Монев. Призът „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, получи Константин Маршавелов. „Купата на кмета“ отиде при Недялко Денев. Старозагорецът заслужи отличието с доброто си представяне.
Писта Стара Загора„За мен е голяма чест, че Стара Загора е домакин отново на това прекрасно състезание! Градът ни има традиции в този спорт, възстановяването и интересът към „Писта Стара Загора“ го показва“, каза градоначалникът и специално благодари на организаторите от АСК „Стара Загора“, БФАС и директора на шампионата Георги Гвоздейков.

Освен възраждането на автомобилната надпревара и радостта за почитателите на този вид спорт, тазгодишното издание на ралито има кауза – пилотите и организаторите подкрепиха инициативата в памет на малкия Паоло и всички загинали в пътни инциденти „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.

„Така напомняме, че безопасността на пътя е най-важна! Всички състезателни автомобили имат стикери с логото на кампанията, а автомобилните състезатели са носители на посланието, че високите скорости трябва да са в рамките на организираните състезания, а не по българските пътища“, подчерта председателят на ПК по спорт и младежки дейности на Общинския съвет в града и автомобилен шампион Николай Диков.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема