Библиотека Захарий Княжески показва две фотоизложби в в Мол Галерия Стара Загора

Библиотека „Захарий Княжески“ показва две фотоизложби в Мол Галерия - Стара Загора

Две фотоизложби от Регионална библиотека „Захарий Княжески” са подредени в Мол Галерия - Стара Загора. Разположени са на ниво 2 и ще останат до 15 септември 2018 г. Фотоизложбите са създадени по повод на годишнини на заслужили личности, места и дати от историята на Стара Загора.

Те са изпълнени с финансовата подкрепа на Община Стара Загора.

Изложбата „Поздравъ от Стара Загора“ е резултат от обявения през месец юли 2017 г. фотоконкурс, посветен на 140 г. от обявяването на Руско-турската освободителна война (1877 г.) и на Европейските дни на наследството в България.

Изложбата „Какво ни завещаха...?“ разказва за живота и делото на четирима старозагорски просветители: Захарий Княжески, Анастасия Тошева, Петър Иванов и Атанас Илиев.
При създаването на изложбите са използвани документи от фондовете на старозагорските културни институти Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Библиотека „Родина“, Регионален исторически музей и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Изложбите са с генериран QR код и могат да бъдат разглеждани и чрез мобилни устройства. Дигитален вариант на изложбите и повече за тях можете да намерите на сайта на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

фотоизложби от Регионална библиотека Захарий Княжески 

фотоизложби от Регионална библиотека Захарий Княжески - 2 

фотоизложби от Регионална библиотека Захарий Княжески - 3 

фотоизложби от Регионална библиотека Захарий Княжески - 4 

фотоизложби от Регионална библиотека Захарий Княжески - 5 

www.infoz.bg  www.infoz.bg