Представят в Стара Загора криминалната комедия „Редки тъпанари”

Криминалната комедия „Редки тъпанари” ще бъде представена в Държавна опера – Стара Загора на 3 октомври от 19:30 часа. В нея ще участват: Мая Новоселска, Явор Бахаров, Роберт Янакиев, Александър Сано, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Йосиф Шамли, Петя Венелинова, Александър Узунов и Ивайло Спасимиров.

Редки тъпанариКомедията е създадена по филма на Марио Моничели "Неизвестните извършители". Сценичният вариант е на Теди Москов и Симон Шварц, сценографията и костюмите – на Виолета Радкова, музика – Пламен Мирчев-Миронов. Продукцията е на Драматичен театър „Сава Онянов” – Русе.

Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“.

Теди Москов: "Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост."

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 10 септември 2018 г. в Билетен център (между Универсален магазин и Музея на религиите). Работно време на касата: понеделник - петък от 10:00 до 18:00 часа. Резервации преди 10 септември се приемат на 0898 293951, 0877 373489 или във Фейсбук - Импресарска къща "Вер-ди Арт".

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема