Премиерът Бойко Борисов даде висока оценка на изпълнението на европейските проекти в Стара Загора

Бойко Борисов даде висока оценка на изпълнението на европейските проекти в Стара Загора

Община Стара Загора изпълнява проекти за около 60 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж”, свързани с подобряване на пътната и образователната инфраструктура. Изпълнението на част от обектите провери премиерът Бойко Борисов, придружаван от кмета Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова.

 proverka borisov 3За близо 15 млн. лева се извършва разширяване и обновяване на надлеза по бул. „Св. Патриарх Евтимий“, над ж.п. линията.

„Доволен съм от изпълнението на проектите и старозагорци казват, че никога не се е правило толкова много в Стара Загора. Мостът ще стане с 4 ленти, с кръгови движения. Всичко е за удобство на гражданите” – каза Бойко Борисов.

„Има недоволство от хората, че се прави прекалено много по едно и също време, което създава неудобство за тях, но искам да ги успокоя, че проектите се изпълняват в срок и качествено. Смятам, че до края на годината ще изпълним тези тежки проекти” – добави кметът Живко Тодоров.

Реконструира се пешеходната зона и площада пред сградата на Общината, обновява се парк „Митрополит Методий Кусев”, известен като Аязмото. Обектът е завършен на 80%. Довършват се каменните настилки, подготвят се терените за озеленяване при подходящо за целта време. Ще бъдат подменени около 2000 дървета. Изградено е изцяло водоснабдяването и осветлението в парка. обновяват се детските площадки и фонтаните, съобщиха още от фирмата-строител. Възстановяват се и се реконструират входното пространство около фонтана „Жабките”, настилките по централната алея, малкото „Аязмо“, Алековия кът, пространството около параклиса и перголата с розите. „Чрез вас, представителите на медиите, се извинете на старозагорци от наше име, че няколко месеца ще им се създават неудобства, заради ремонтите, но като приключат Стара Загора ще стане един от най-красивите и добри градове за живеене” – коментира премиерът.

Езиковата гимназия „Ромен Ролан”, която също се реновира с европейски средства, ще отвори врати на 17 септември, заедно с училището в кв. „Железник”. Извършват се още ремонтни работи за 2,2 млн. лв. – в 9-о ОУ „Веселин Ханчев“, ОДЗ № 58 „Звездица“ кв. „Железник“, ОДЗ № 1 “Звънче“ в кв. „Три чучура – север“ и СОУ „Иван Вазов“, с което се върви към цялостно обновяване на образователната инфраструктура в града.

Предстои подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в кв. „Самара 1”, както и ремонт на улиците със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Община Стара Загора ще изпълни през тази година проект „Изграждане на нови социални жилища“ в сградата на бившата Метрология, на ул. „Мусала“ 26. Стойността на проекта е 3,2 млн. лева. Предвижда се изграждането на 69 жилища - 42 двустайни и 15-16 едностайни и 9 гарсониери. Идеята е потенциалните потребители да се ангажират с повишаване на квалификацията си, предприемане мерки за социално включване и участие в пазара на труда.

Интервю с кмета на Стара Загора Живко Тодоров за ремонтите, които се извършват в града - къде, защо и кога?

Репортаж за посещението на Бойко Борисов в Стара Загора и проверката на изпълнението на строителните дейности, заедно с кмета Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова

Премиерът направи проверка на проекта за обновяване на парк Митрополит Методий Кусев

boyko borissov stara zagora 032

boyko borissov stara zagora 02

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема