Панел на тераса падна от многоетажен блок в Стара Загора

Контрольорите по Закона за устройство на територията в община Стара Загора са посетили блок 50 в кв. "Три чучура", заради падналия панел от тераса. Отстранени са потенциално опасните късове след срутването. Огледът е установил, че няма риск от нов инцидент, като и че не е необходима евакуация на хората.

паднал панел на тераса от висок етажОколо 1 часа през нощта на 18 юни от тераса на апартамент, намиращ се на предпоследния етаж във висок жилищен блок падна панел върху пространството пред сградата. Няма нанесени щети и пострадали хора. Това е трети подобен случай в блок 50 на кв. "Три чучура", казаха хора, които живеят там.

На собствениците на жилището ще бъде издадено предписание за мерките, които трябва да предприемат, за да укрепят терасата, защото това е техен ангажимент. Очакваме да реагират по най-бързия начин - каза кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и допълни, че за да не се допускат такива инциденти собствениците сами трябва да следят много по-внимателно какво е състоянието на имотите им.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор