Започва ремонт на детските площадки в Стара Загора

Започва ремонт на детските площадки в Стара Загора

Почти 50 детски площадки на територията на централната част и кварталите на Стара Загора ще бъдат ремонтирани. За целта са осигурени над 50 000 лв. от общинския бюджет. Извършва се доставка и монтаж на повредени съоръжения за игра и паркова мебел.

През първия етап на строително-монтажните работи ще бъдат ремонтирани 21 детски площадки на обща стойност 19 283 лв. Вторият етап обхваща обновяването на 28 места за игра, а количествено-стойностната сметка е 32 488 лв.

Извършва се ремонт на оградите на детските площадки с дървени летви и детайли на място на липсващите или счупени такива. Ще се поставят нови врати, подменят се повредените елементи на детските съоръжения. Възстановява се ударопоглъщащата каучукова настилка, кошчета за отпадъци и други елементи.

Някои от ремонтите се налагат заради амортизация на съоръженията, но повечето са за ликвидиране на последствията от вандалски прояви.

Изграждането на нови, безопасни детски и спортни площадки във всички квартали на Стара Загора е записано в Програмата за управление на кмета Живко Тодоров за мандат 2015 - 2019 година. Досега по време на неговото управление са изградени над 50 нови детски площадки, припомнят от пресцентъра на Общината.

Детска площадка

Детска площадка

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема